Ga voor de grote schoonmaak

De lente is het ideale moment om je huis aan een grondige schoonmaak te onderwerpen. Neem afscheid van spullen waar je niets meer mee doet en geef alles eens een grondige poetsbeurt. Dat zorgt niet alleen voor een schoon en fris huis, maar je haalt er ook bacteriën en ziekteverwekkers mee weg. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert om eerst ‘droog’ te poetsen in de vorm van stoffen en zuigen, en vervolgens ‘nat’ te reinigen door te dweilen en af te nemen met een vochtige doek. Wil je je hele huis grondig reinigen, dan biedt Qlima praktische alleszuigers aan, die zowel droge als natte oppervlaktes kunnen zuigen.

Lucht je huis

In deze tijd van het jaar is het heerlijk om lekker de deuren en ramen open te zetten. Naast frisse lucht zweven er helaas ook pollen en andere allergenen het huis in. Ben je hier overgevoelig voor, denk dan eens aan een luchtreiniger. Een luchtreiniger van Qlima is een uitstekende oplossing om pollen uit de lucht te filteren. Kern van de Qlima luchtreinigers is het HEPA filter dat tot 99,97% van de kleine deeltjes, zoals pollen, schimmels en bacteriën, opneemt. Grove deeltjes en luchtjes worden verwijderd. Luchtvitaminen worden aan de lucht toegevoegd voor een vitaliserend effect. De Qlima luchtreinigers kun je 30 dagen vrijblijvend testen.

Vocht in huis

Niet alleen in de herfst, maar ook in de lente en de zomer kan de relatieve luchtvochtigheid in huis te hoog zijn. Maar liefst 25% van de Nederlandse woningen heeft te maken met een vochtprobleem. Vochtproblemen zorgen niet alleen voor schade aan de woning, maar zorgen ook voor een ongezonde omgeving. In vochtige omgevingen gedijen huisstofmijten en schimmels opperbest. Qlima biedt diverse luchtontvochtigers aan om het vochtprobleem daadkrachtig aan te pakken. En ook de Qlima luchtontvochtigers test je gedurende 30 dagen vrijblijvend uit.

Eat the frog

Eat the frog? Ja, slik de kikker! Volgens de timemanagement techniek van Brian Tracy kun je het beste elke dag beginnen met die taak waar je het meeste tegenop ziet. Of het nu op het werk, of klusjes in huis betreft, we hebben de neiging om vervelende zaken uit te stellen. En voor je weet, zit je drie weken tegen zo’n klusje aan te hikken. Dit kost ongemerkt veel energie. Je hoofd blijft namelijk bezig met “dat ding” dat je nog moet doen. Start je dag dan ook met “de kikker” en daarna kun je je op de leukere bezigheden richten.

Ga naar buiten / sporten

Een verandering van omgeving geeft meer inzicht en rust. Door je hoofd leeg te maken in de natuur of door intensief te sporten, maak je je hoofd leeg. En kun je daarna weer vol enthousiasme met je dagelijkse dingen verder.

Vergeet jezelf niet

Een schoon en opgeruimd huis geeft je een goed en georganiseerd gevoel. En na een flinke inspanning mag je jezelf ook wel belonen. Haal de lente in huis met een gezellige bos bloemen. Of pak dat boek en geniet van die zonnestralen.