Kun je energiezuinig koelen met een airconditioner?

­­Energiezuinig koelen met de airco’s van Qlima

Nu de temperatuur weer begint te stijgen gaan steeds meer mensen op zoek naar nieuwe manieren om hun woning of werkruimte koel te houden. Thuis leven en werken doe je namelijk liever in een aangenaam klimaat. De split unit airconditioners van Qlima zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit én erg stil. Ze koelen ook snel en zijn met energielabel A++ zeer energiezuinig. ­­

Wat is een split unit airconditioner?

De naam zegt het al, een ‘split unit airconditioner’ is gesplitst. Er is namelijk een binnen unit en buiten unit die verbonden zijn via koelleidingen. Die buiten unit zet je bijvoorbeeld op het dak van je uitbouw, in je tuin of je hangt hem op aan de buitenmuur van je huis. De binnen unit hang je op de plek die je wilt koelen, zoals je thuiskantoor, slaap- of woonkamer. Wil je meer ruimtes of verdiepingen koelen, dan kun je een zwaardere buiten unit kiezen die je kunt verbinden aan meerdere binnen units.

Energiezuinig luchtwarmtepompsysteem

Airconditioners staan vaak nog te boek als energieslurpers, maar bij de split unit airconditioners van Qlima is dat door technologische ontwikkelingen niet meer het geval. Al onze split unit airco’s koelen minimaal met energielabel A++. Niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Onze split unit airco’s maken namelijk gebruik van een luchtwarmtepompsysteem met inverter techniek. De luchtwarmtepomp onttrekt kou uit de lucht buiten via de buiten unit en verplaatst deze naar binnen, dat kan ook wanneer het buiten warm is. Er zit namelijk altijd kou in de lucht.

De inverter techniek zorgt ervoor dat de temperatuur binnen altijd constant blijft, hierdoor hoeft de airco door de dag heen alleen kleine correcties te doen van een halve graad. De airco hoeft dus nooit heel hard te werken waardoor het energieverbruik laag blijf.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat het zuiniger is om de airconditioner constant aan te hebben staan, dan dat het is om hem sporadisch aan te zetten. Hierdoor is de temperatuur binnen altijd aangenaam.

De voordelen van een split unit airconditioner

Apparaten maken geluid. En hoewel de ene airconditioner stiller is dan de andere hoor je het apparaat altijd werken. Vervelend als je bijvoorbeeld wilt slapen of werken. Een split unit airconditioner lost dit op door het werkende deel buiten te zetten. Het geluid is dan niet weg, maar het is wel verplaatst naar een plek waar je er geen last van hebt.

Door die buiten unit is  airconditioner een stuk krachtiger dan een mobiele airco. Afhankelijk van het model koelen ze met gemak ruimtes van 35m² tot 110m². Ook doet een split airconditioner dit een stuk sneller én zuiniger dan zijn mobiele broertje.

Als een split unit werkt blijft hij dezelfde lucht rondcirculeren in een ruimte, waardoor hij efficiënt koelt. Iedere keer dat de lucht door de airco komt wordt deze niet alleen gekoeld, maar wordt deze ook gefilterd en wordt er vocht onttrokken uit de lucht. Door de luchtvochtigheid omlaag te brengen wordt de gevoelstemperatuur in de ruimte prettiger en koelt de airconditioner beter. De split unit voert dat vocht zelf af naar buiten toe.

Koelen, verwarmen en meer

De split unit airconditioners van Qlima doen meer dan alleen koelen. Ze kunnen jouw ruimtes in de winter namelijk ook verwarmen tot 26 graden. Je kunt de airco dus het gehele jaar door gebruiken.  En door de zuinige verwarmfunctie kun je in de winter flink besparen op je stookkosten.

Wanneer de airco aanstaat behandeld deze ook de lucht in de ruimte. Vocht wordt onttrokken aan de lucht, waardoor de airco makkelijker koelt en verwarmt en waardoor de gevoelstemperatuur in het algemeen als prettiger ervaren wordt. Ook heeft de binnen unit filters die de luchtkwaliteit in de ruimte verbeteren.

Naast een afstandsbediening beschikken de split unit airconditioners van Qlima ook over een Wifi module. Hierdoor kun je de airco eenvoudig op afstand bedienen met je mobiele telefoon. Ook wanneer je niet thuis bent.

Zelf installeren?

Wil je de split unit graag zelf installeren en zo besparen op installatiekosten? Dat kan. Alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd met de split unit airco’s van Qlima. Alleen de laatste handeling, het koppelen van de koelleidingen moet vanuit milieu oogpunt door een gecertificeerde monteur uitgevoerd worden. Deze service zit in de prijs inbegrepen.

Interesse en vergelijken

Onze split unit airconditioners worden door verschillende partners aangeboden. Bekijk en vergelijk de aanbieders hier.