Lekker leven binnen en buiten

Door het coronavirus brengen we meer tijd in huis door dan normaal, zo werken veel mensen nu ook vanuit huis. Het leefklimaat in huis lijkt dus belangrijker dan ooit tevoren. In deze blog geven we enkele tips om jouw huis, zowel binnen als buiten, aangenamer te maken. Een gezonde luchtkwaliteit speelt hierbij een belangrijke rol. Veel mensen weten niet dat de lucht in huis vaak verontreinigd is. Ook in de tuin wil je graag zorgeloos genieten van de lange zomerse avonden. In het onderstaande artikel leggen we in enkele simpele tips uit hoe je dit kan bereiken.  

5 tips voor een gezond binnenklimaat

De grootste veroorzaker van een vervuilde lucht in huis zijn wij zelf. Zo leven we graag samen met onze huisdieren, maken we schoon met chemische huishoudmiddelen en kleden we onze huizen gezellig aan met gordijnen en tapijten. Volg onderstaande tips om een gezonder leefklimaat te creëren:

 1. Haal planten in huis
  Door (kamer)planten in huis te halen, wordt de lucht automatisch gefilterd. Hoe meer planten er binnen staan, hoe beter. Planten zijn ook zeer geschikt voor je werkplek. Handig natuurlijk, nu dat we veel vanuit huis aan het werk zijn.

 2. Check de luchtvochtigheid in huis
  Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid in huis testen. Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal. Bij een te droge lucht, kun je last van je luchtwegen, ogen of huid krijgen. Een te hoge luchtvochtigheid kan benauwdheid of schimmelvorming in huis veroorzaken. Met een ont- of bevochtiger breng je eenvoudig de luchtvochtigheid weer op peil. Bekijk de Qlima Ontvochtigers & Bevochtigers

 3. Zorg voor voldoende ventilatie
  Moderne huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd, dat er sprake is van te weinig natuurlijke ventilatie. Hierdoor is de luchtkwaliteit in huis vele malen slechter dan de buitenlucht. Gezond wonen begint bij goede ventilatie, meerdere keren per dag. Een half uur de raam openzetten heeft nagenoeg geen effect. Een luchtreiniger helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze zorgt voor een constante luchtcirculatie. Bovendien wordt de lucht gefilterd.
 4. Filter de lucht
  Wist je dat de lucht thuis of op kantoor vaak teveel fijnstof bevat? Je kan hierdoor lichamelijke klachten ervaren zoals: hoofdpijn of verkoudheden. Met een luchtreiniger filter je ongezonde deeltjes uit de lucht, zoals stof, pollen en kleine allergenen. Een goede luchtreiniger zorgt voor vermindering van klachten. Het resultaat is een frissere lucht waardoor je (nog) beter kan ademen en slapen. Bekijk de Qlima Luchtreinigers.

 5. Maak regelmatig schoon en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen
  Het is moeilijk om te voorkomen dat je vervuilde lucht binnenkrijgt. Toch kan je gemakkelijk het risico verkleinen door goed schoon te maken. Je haalt namelijk de ziekteverwekkers weg. Het is belangrijk om na het schoonmaken alle gebruikte materialen goed schoon te maken. Gooi gebruikte doekjes en dweilen weg of was ze op 60 °C. Daarnaast is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing van schoonmaakmiddelen goed te volgen tijdens het schoonmaken.


Door het volgen van bovenstaande tips is je binnenklimaat binnen de kortste keren weer optimaal. Hierdoor ben je niet alleen bewust bezig met je eigen gezondheid, maar ook met die van je naasten.

Ga naar buiten

Toch is de luchtkwaliteit buiten vele malen beter dan in je eigen huis of op je werkplek. Daarom is het gezond om de buitenlucht op te zoeken. Dit hoeft niet altijd een lange boswandeling te zijn, een avondje genieten in de tuin is ook al voldoende om te genieten van de gezonde buitenlucht. Om dit nog gezelliger te maken kan je een sfeerhaard aanschaffen. De naam zegt het al, een haard die voor extra sfeer zorgt in je tuin, op je balkon, onder je overkapping en op je terras. Qlima biedt een ruim assortiment sfeerhaarden op bio-ethanol aan, verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Sfeerhaard – Bio-ethanol

Sfeerhaarden die op ethanol branden zijn erg in trek. Niet gek, want ze zijn gemakkelijk in gebruik, milieuvriendelijk en brengen sfeer. Een Qlima bio-ethanol haard kun je veilig en snel via een brander ontsteken. Je hebt direct een sfeervol vuurtje. De Qlima haarden zijn zeer veilig. Zowel tijdens het ontsteken en het gebruik, als gedurende het bijvullen van de bio-ethanol door de dubbele veiligheidsbranders. Je hebt geen last rookontwikkeling, vonken of asresten. Qlima modellen zijn uitgerust met:


Geniet langer van de zomeravonden met onze bio-ethanol sfeerhaarden.
Bekijk sfeerhaarden