Info en support Brandstofkachels

Veelgestelde Vragen

Petroleumkachels

Type petroleumkachel

Wat is het verschil tussen een Laserkachel en een Kouskachel?

Alleen de Laserkachels werken met een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander. Het zogenoemde 'Laser-verbrandingssysteem'. Twee vlamsensoren garanderen een schone, veilige verbranding en de temperatuur is tot op de graad nauwkeurig regelbaar. Bij gebruik van de juiste brandstof  is de storingsgevoeligheid ongekend laag, mede dankzij een uniek brandstoffilter en het zelfreinigend vermogen van de brander.

De Kouskachels met dubbelglasbrander zijn razendsnel op temperatuur en overal in huis te gebruiken. Dit verbrandingssysteem levert een vrijwel reukloze verbranding op en een brandstofrendement van bijna 100%. Dit komt doordat na een eerste verbranding bij 750°C  in de tweede bovenste kamer extra zuurstof toegevoegd wordt om bij 1150°C de verbranding te optimaliseren.

Een Laserkachel heeft altijd stroom nodig om te kunnen ontsteken. Een Kouskachel heeft batterijen nodig om te kunnen ontsteken.

Wat houdt het Dubbelglas-verbrandingssysteem in?

Dubbelglas-verbrandingssysteem
Door de efficiënte dubbelglasbrander is de kachel razendsnel op temperatuur en kan overal in huis gebruikt worden. Dit verbrandingssysteem levert een vrijwel reukloze verbranding op en een brandstofrendement van bijna 100%. Na een eerste verbranding bij 750°C wordt in de bovenste kamer nog eens extra zuurstof toegevoegd om bij 1150°C de verbranding te optimaliseren.

Gebruik van een petroleumkachel

Zijn petroleum kachels veilig?

De kachels zijn getest door erkende keuringsinstituten zoals NF of GS, alle petroleumkachels van Qlima zijn voorzien van het CE-keur. De kachels hebben een noodstop en omvalbeveiliging. 

Wanneer onvoldoende geventileerd wordt slaat de kachel automatisch af. Qlima kachels zijn een uiterst duurzame keuze: de garantie periode op bijna alle kachels is 4 jaar.  De praktijk leert echter dat de kachel een levensduur heeft van minimaal 15 tot 20 jaar.

Stinkt de kachel tijdens gebruik?

Tijdens het aandoen geeft de kachel even (max. 1 à 2 minuten) wat geur af. Deze geur verdwijnt door extra te ventileren. Dit komt omdat de kachel niet direct op de temperatuur van 1200 °C de brandstof verbrandt.

Ook tijdens het uitdoen ontstaat er geur, daar de niet verbran­de gassen overblijven. Denkt daarbij aan de geur die ontstaat na het uitblazen van een kaars.

 

Verbruikt de kachel zuurstof tijdens het branden?

Bij verbranding is zuurstof nodig. Zo ook bij deze kachel. De zuurstof haalt de kachel uit de ruimte waar hij staat. Dus net zoals vroeger, toen haalde elke kachel de zuur­stof uit de kamer. De afval­gassen verdwenen door de schoorsteen. (Het komt nog wel eens voor dat men denkt dat de zuurstof uit de schoorsteen komt.)

Door normaal te ventileren is er voor de Qlima kachel voldoende zuurstof aanwezig. Zou dit niet zo zijn dan zorgt de elektronische beveiliging ervoor dat de kachel automatisch uitgaat. Je kunt de Qlima petroleumkachels dan ook gerust binnenshuis gebruiken.

 

Krijg ik niet veel vocht in de ruimte door het gebruik van de kachel?

U krijgt wel wat extra vocht in de ruimte tijdens het gebruik van een Qlima petroleumkachel. Dit is echter maar minimaal. Juist door te verwarmen, verdwijnt het aanwezige vocht.

Hoeveel vocht uw kachel precies produceert, hangt af van het type en de instelling. Bijvoorbeeld maximaal 3 liter per 10 uur kunnen zijn. Een gezin van 4 personen pro­duceert samen 10 liter vocht per etmaal. Vergelijkt u dit met de Qlima kachel, dan ziet u al dat de hoeveelheid vocht die een Qlima kachel produceert geen probleem oplevert.

Kies de juiste kachel

Wat is de ideale kachel voor de woonkamer?

kachel verwarming woonkamer

In Nederland zijn de meeste woningen aangesloten op de centrale verwarming. Is dat bij jou niet het geval of heb je behoefte aan een andere oplossing om je woonkamer te verwarmen? Bijvoorbeeld wanneer je niet zoveel thuis bent, wilt besparen op je energierekening of op zoek bent naar alternatieve verwarming? Dan is een petroleumkachel een goede optie. Qlima heeft diverse kachels die geschikt zijn voor de woonkamer.

undefined

Alternatieve verwarming voor de woonkamer

Een uitstekend alternatief is een energiezuinige mobiele petroleumkachel. Je kunt deze als hoofd- of bijverwarming gebruiken. Zelfs als een ruimte helemaal geen stroomaansluiting heeft, zorgt een petroleumkachel voor behaaglijke warmte.

Waarom kies je een Qlima kachel voor je woonkamer?

Als je thuis bent, wil je dat het direct aangenaam warm is. Het opstarten van een verplaatsbare Qlima kachel duurt 30 seconden en binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Een snelheid en warmte die totaal niet te vergelijken is met de warmte van een elektrische kachel. 

Voordelen van een Qlima kachel

 • Ideale alternatieve verwarming voor de woonkamer
 • Ook geschikt voor andere leefruimtes, vakantieverblijf of schuur
 • Kan zonder stroom, gas en afvoer
 • In 30 seconden gebruiksklaar
 • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
 • Voor ruimtes van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
 • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Nieuwsgierig hoe een petroleumkachel werkt? Bekijk dan onze demofilm.

undefined

Petroleumkachel versus CV 

Wanneer je de woonkamer maar voor enkele uren wilt verwarmen, bijvoorbeeld omdat je veel werkt of buiten de deur bent, dan is een petroleumkachel een duurzame oplossing. Een cv-installatie presteert op dit punt minder goed omdat hij relatief langzaam op temperatuur komt en het hele huis verwarmt. Een petroleumkachel verwarmt gericht. Met gericht bijverwarmen van je woonkamer bespaar je tot € 500,- op je jaarlijkse energierekening

Bovendien voelt de directe warmte van een petroleumkachel heel erg aangenaam. Zo creëer je in een handomdraai een heerlijk warme woonkamer. Omdat de kachel verplaatsbaar is, kun je deze wanneer je dat wilt in een andere ruimte gebruiken. 

Kies het model kachel dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels die geschikt zijn voor de woonkamer. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort.

qlima verkooppunt

Wat is de ideale kachel voor de slaapkamer?

Het is natuurlijk zonde om je slaapkamer de hele dag te verwarmen. Je bent er namelijk alleen 's avonds en 's nachts. Veel mensen hebben de verwarming in de slaapkamer dan ook uit staan. Toch is het erg fijn om in een behaaglijk warme ruimte in slaap te vallen en wakker te worden. 

Energiezuinige mobiele kachel

Een energiezuinige mobiele petroleumkachel is een uitstekend alternatief. Zelfs als een slaapkamer helemaal geen stroomaansluiting heeft, maakt een petroleumkachel het snel lekker warm. Qlima heeft diverse kachels die geschikt zijn voor de slaapkamer. 

undefined

 

Petroleumkachel voor de slaapkamer

Het opstarten van een verplaatsbare Qlima kachel duurt 30 seconden. Binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Een snelheid en warmte die totaal niet te vergelijken is met de warmte van een elektrische kachel.

 • Ideale alternatieve verwarming voor de slaapkamer
 • Ook geschikt voor andere leefruimtes, garage of schuur
 • Kan zonder stroom, gas en afvoer
 • In 30 seconden gebruiksklaar, binnen 5 minuten warm
 • Voor ruimtes van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • Veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
 • Extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Nieuwsgierig hoe een petroleumkachel werkt? Bekijk dan onze demofilm.

undefined

Petroleumkachel versus CV 

Wanneer je een ruimte maar voor enkele uren wilt verwarmen, dan is een petroleumkachel een hele goede optie. Een cv-installatie presteert op dit punt minder goed omdat hij relatief langzaam op temperatuur komt en het hele huis verwarmt. Een petroleumkachel verwarmt gericht. Ten opzichte van verwarmen met de CV bespaar je tot € 500,- op je jaarlijkse energierekening. 

Bovendien voelt de directe warmte van een petroleumkachel heel erg aangenaam. Zo creëer je in een handomdraai een heerlijk warme slaapkamer. Omdat de kachel verplaatsbaar is, kun je deze ook heel makkelijk in een andere ruimte gebruiken. 

Kies het model kachel dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels die geschikt zjin voor de slaapkamer. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort.

   qlima verkooppunt

 

Wat is de ideale kachel voor de garage of schuur?

In de winter kan het knap koud worden in de garage of schuur. Dat kan nadelig zijn voor elektrische apparaten en voertuigen. Ook loop je het gevaar dat leidingen bevriezen. Een mobiele petroleumkachel is een ideale warmtebron voor snelle en zuinige verwarming in de garage of schuur. Zelfs als de ruimte helemaal niet over een stroomaansluiting beschikt. Qlima heeft diverse kachels die geschikt zijn voor de garage, schuur of werkplaats.  

undefined  

Wat maakt een Qlima de ideale kachel voor de garage? 

Het opstarten van een verplaatsbare Qlima kachel duurt 30 seconden. Binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke stralingswarmte. Niet te vergelijken met een elektrische kachel en ook nog eens veel goedkoper in gebruik.

Voordelen van een Qlima kachel

 • Geschikt voor leefruimte, vakantieverblijf en werkplaats
 • Kan zonder stroom, gas en afvoer
 • In 30 seconden gebruiksklaar
 • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
 • Voor werkruimtes van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
 • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen
 • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Kies het model dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels die geschikt zijn voor de garage of schuur. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort.

  undefined qlima verkooppunt

 

Wat is de ideale kachel voor de werkplaats?

Geniet je van het sleutelen aan motorvoertuigen? Of ben je 's avonds aan het klussen? Voor een prettig werkomgeving is het van belang dat de temperatuur aangenaam warm is. Een werkplaatskachel biedt uitkomst. Een mobiele petroleumkachel van Qlima is een ideale warmtebron voor snelle, eenvoudige en zuinige verwarming in de werkplaats of schuur. Zelfs als de werkplaats of schuur helemaal niet over een stroomaansluiting beschikt. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Bekijk dan onze demofilm.

  undefined

Snel en zuinig je werkplaats verwarmen 

Wanneer je aan de slag wilt in de werkplaats of schuur, wil je dat het direct aangenaam warm is. Het opstarten van een verplaatsbare Qlima kachel duurt 30 seconden en binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Een snelheid en warmte die totaal niet te vergelijken is met de warmte van een elektrische kachel. 

Voordelen van een Qlima kachel

 • Geschikt voor de werkplaats, leefruimtes en vakantieverblijven
 • Kan zonder stroom, gas en afvoer
 • In 30 seconden gebruiksklaar
 • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
 • Voor werkruimtes van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
 • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen
 • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Kies het model dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels die geschikt zijn voor de werkplaats of schuur. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort.
 

undefined   qlima verkooppunt

 

Wat is de ideale kachel voor de serre?

Wanneer je op zoek bent naar een kachel voor de serre, zoek je naar een volwaardige (bij)verwarming. Daarbij is het belangrijk dat deze snel een aangename warmte verspreidt. Omdat een serre meestal pas later is aangebouwd, is er niet standaard verwarming. Voor je serre is een energiezuinige mobiele petroleumkachel daarom een hele goede optie.

Qlima heeft diverse soorten kachels die geschikt zijn voor de serre. 

undefined

Zuinig en snel je serre verwarmen

Een petroleumkachel verwarmt gericht en de directe warmte van een petroleumkachel heel erg aangenaam. Zo creëer je in een handomdraai een heerlijk warme serre, die ineens geschikt wordt als kantoor, hobbyruimte of loungeplek. 

Zelfs zonder stroomaansluiting maakt een petroleumkachel het snel lekker warm. Omdat de kachel verplaatsbaar is, kun je deze ook heel makkelijk in een andere ruimte gebruiken. 

Waarom een Qlima kachel voor de serre?

 • Ideale alternatieve verwarming voor de serre
 • Ook geschikt voor leefruimtes, garage of schuur
 • Kan zonder stroom, gas en afvoer
 • In 30 seconden gebruiksklaar, binnen 5 minuten warm
 • Voor ruimtes van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
 • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Het opstarten van een verplaatsbare Qlima kachel duurt 30 seconden. Binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke stralingswarmte. De snelheid en warmte zijn totaal niet te vergelijken met de warmte van een elektrische kachel. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk dan onze demofilm. 

undefined

Kies het model kachel dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels geschikt voor een serre. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort.

qlima verkooppunt

 

Wat is de ideale kachel voor het tuinhuis?

Voor je tuinhuis is een energiezuinige mobiele petroleumkachel een hele goede optie. Een petroleumkachel verwarmt namelijk gericht en de warmte voelt heel erg aangenaam. Zo creëer je in een handomdraai een heerlijk warm tuinhuis, dat ineens geschikt wordt als kantoor, hobbyruimte of loungeplek. 

Qlima heeft diverse kachels die je tuinhuis verwarmen, zelfs zonder stroomaansluiting. Omdat de kachel verplaatsbaar is, kun je deze ook heel makkelijk in een andere ruimte gebruiken. 

undefined

Petroleumkachel voor je tuinhuis

Het opstarten van een verplaatsbare Qlima petroleumkachel duurt 30 seconden. Binnen 5 minuten is je tuinhuis gevuld met een heerlijke stralingswarmte. De snelheid en warmte zijn totaal niet te vergelijken met de warmte van een elektrische kachel. Een petroleumkachel is ook veel zuiniger en goedkoper in gebruik. 

Voordelen van een Qlima kachel

 • Ideale alternatieve verwarming voor je tuinhuis
 • Ook geschikt voor leefruimtes, garage of schuur
 • Kan zonder stroom, gas en afvoer
 • In 30 seconden gebruiksklaar
 • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
 • Voor ruimtes van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
 • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Kies de kachel die bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels geschikt voor een tuinhuis. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort. Bekijk de demofilm voor het verschil tussen de twee kachels of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.

  undefined qlima verkooppunt

 

Wat is de ideale kachel voor op de camping?

In het voor- en najaar kan het 's morgens en 's avonds behoorlijk fris zijn. Een mobiele petroleumkachel is een perfect middel voor snelle, makkelijke en zuinige verwarming op de camping. 

Petroleumkachel op de camping

Een petroleumkachel start met één druk op de knop en binnen 5 minuten is je caravan, camper of tent gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Afhankelijk van het model bieden ze tot wel 4,6 kW, geschikt voor ruimtes tot wel 190 m³. 

undefined


Wat maakt een Qlima de ideale campingkachel? 

 • Werkt zonder stroom, gas en afvoer
 • Binnen 30 seconden gebruiksklaar
 • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
 • Voor caravans, campers en tenten van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • In gebruik goedkoper dan elektrisch verwarmen

Winterkamperen

Voor winterkampeerders is een camping kachel echt onmisbaar. De ingebouwde vorstbeveiliging bij de Qlima Laser modellen bewaakt permanent de binnentemperatuur. Als deze daalt tot 5ºC slaat de Qlima kachel automatisch kort aan.

Hoog rendement

De kachels hebben een energierendement van nagenoeg 100%. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte Qlima verbrandingssysteem omgezet in warmte. Met een can van 20L brandstof kun je bijna 100 uur verwarmen. Zo zit je tijdens je vakantie op een voordelige manier heerlijk warm.

Kies het model dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels die geschikt voor de camping. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort.

Bekijk onze demofilm over het verschil tussen de twee kachels of vind een webshop of verkooppunt bij jou in de buurt.

undefined qlima verkooppunt

 

Wat is de ideale kachel voor de caravan of camper?

Wil je het hele jaar door op vakantie? Dan is verwarming voor in je caravan of camper een goed idee. In het voor- en najaar kan het 's morgens en 's avonds behoorlijk fris worden, ook als het overdag warm is. Een mobiele kachel is perfect om je camper of caravan te verwarmen. 

Qlima heeft diverse kachels die je caravan of camper makkelijk en snel aangenaam warm maken.

undefined

Qlima is de ideale caravan kachel

Geen enkele andere mobiele kachel combineert zoveel gebruiksgemak met comfort. Je kunt de kachel ook in andere ruimtes zonder centrale verwarming gebruiken.

 • Werkt zonder stroom, gas en afvoer
 • Binnen 30 seconden gebruiksklaar
 • Binnen 5 minuten lekker warm
 • Voor ruimtes van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Uitzonderlijk laag energieverbruik
 • In gebruik goedkoper dan elektrisch verwarmen

Verplaatsbaar en direct klaar voor gebruik

Je hebt geen afvoerpijp, elektriciteit of gasaansluiting nodig. Hierdoor zijn de kachels heel makkelijk te verplaatsen van de camper of caravan naar een andere ruimte. Voor sommige modellen is een stroomaansluiting vereist, het voordeel hiervan is dat deze modellen veel extra gebruikscomfort bieden, zoals een thermostaat, vorstbeveiliging en timerfunctie. 

Uitzonderlijk zuinig

De kachels hebben een energierendement van nagenoeg 100%. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte Qlima verbrandingssysteem omgezet in warmte. Met een can van 20L brandstof kun je bijna 100 uur verwarmen. Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk laag.

Geen winterse ongemakken

Ga je ook graag kamperen in de winter? Dan is een kachel natuurlijk onmisbaar. Met de ingebouwde vorstbeveiliging van de Laser modellen wordt de binnentemperatuur continu bewaakt.

Kies het model dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort.

  undefined qlima verkooppunt

Wat is de ideale kachel voor de (voor)tent?

Wat is er fijner dan lekker vakantie vieren. Lekker weg met de tent of caravan en genieten van het buiten-zijn. In het voor- en najaar kan het 's morgens en 's avonds behoorlijk fris zijn. Een mobiele petroleumkachel is het perfecte middel om je tent of voortent te verwarmen. 

Qlima heeft diverse kachels om je tent of voortent te verwarmen. 

undefined


Petroleumkachel voor de tent of voortent 

Omdat je geen afvoerpijp of gasaansluiting nodig hebt, zijn de kachels eenvoudig te plaatsen. De kachel is direct klaar voor gebruik. Voor sommige modellen heb je een stroomaansluiting nodig. Deze modellen bieden veel extra gebruikscomfort, zoals een thermostaat, vorstbeveiliging en timerfunctie. 

Snel lekker warm kamperen

Met één druk op de knop start de kachel op en binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Afhankelijk van het model zijn ze geschikt voor ruimtes tot wel 190 m³. Na je vakantie kun je de kachel dan ook makkelijk in een andere ruimte gebruiken.

Qlima kachel voor de tent

Geen enkele andere mobiele kachel combineert zoveel gebruiksgemak met comfort. Tel daarbij op dat je goedkoop verwarmt en de ideale camping kachel is een Qlima.

Voordelen van een Qlima kachel:

 • Geschikt voor op vakantie, maar ook voor thuis
 • Werkt zonder stroom, gas en afvoer
 • Binnen 30 seconden gebruiksklaar
 • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
 • Voor tenten en voortenten van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • In gebruik goedkoper dan elektrisch verwarmen
 • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen

Uitzonderlijk laag energieverbruik

De kachels hebben een energierendement van nagenoeg 100%. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte Qlima verbrandingssysteem omgezet in warmte. Met een can van 20L brandstof kun je bijna 100 uur verwarmen. Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk laag.

Ideaal voor winterkampeerders

Voor winterkampeerders is een campingkachel echt onmisbaar. De ingebouwde vorstbeveiliging bij de Qlima Laser modellen bewaakt permanent de binnentemperatuur. Als deze daalt tot 5ºC slaat de Qlima kachel automatisch kort aan.

Kies het model dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort.

undefined qlima verkooppunt

 

Wat is de ideale kachel voor de tuinkas?

Om de gewassen in de tuinkas lekker te laten groeien, is een aangename temperatuur van belang. Zeker in het koude voor- of najaar met nachtvorst.

Qlima heeft diverse soorten kachels die geschikt zijn voor in de kas. De petroleumkachels zijn direct klaar voor gebruik en verwarmen op een veilige en spaarzame manier je tuinkas. 

undefined

Wat maakt een Qlima de ideale kachel voor de tuinkas? 

Geen enkele andere mobiele kachel combineert zoveel gebruiksgemak met comfort. Tel daarbij op dat je goedkoop verwarmt en de ideale tuinkas kachel is een Qlima. 

 • Werkt zonder stroom, gas en afvoer
 • Binnen 30 seconden gebruiksklaar
 • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
 • Voor kassen van 15 tot 75 m²
 • Energierendement van bijna 100%
 • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
 • In gebruik goedkoper dan elektrisch verwarmen
 • Modellen met vorstbeveiliging

Kies het model dat bij je past

Er zijn twee typen petroleumkachels. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting, waardoor deze ideaal voor gebruik in de kas. Geen gedoe met installatie of stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander en biedt extra gebruikscomfort, zoals een automatische vorstbeveiliging. 

Bekijk de demofilm of zoek een webshop of verkooppunt bij jou in de buurt.

  undefined qlima verkooppunt