Info en support Ontvochtigers

Hoe Werkt een Qlima Luchtontvochtiger

Hoe Werkt een Qlima Luchtontvochtiger

Wanneer er sprake is van vochtprobleem, merk je dat snel in huis. Vochtplekken op de muur, een muffe lucht in huis, condens op de ruiten. Voor een gezonde leefomgeving en comfortabel wonen is het belangrijk om snel te beginnen met ontvochtigen. Maar hoe werkt een luchtontvochtiger nu precies? We leggen het stap voor stap uit. 

Hoe werkt een luchtontvochtiger?

  1. De Qlima Luchtontvochtigers onttrekken dagelijks vele liters water aan de lucht, door deze in het apparaat te condenseren. 

  2. De ventilator van de ontvochtiger zuigt vochtige lucht uit de ruimte aan en blaast het door een verdamper. De lucht wordt hier zeer sterk afgekoeld, waardoor water vrijkomt. 

  3. Dit zogenaamde condenswater wordt opgevangen in het waterreservoir of direct afgevoerd met een permanente afvoer die je aan kunt sluiten op de ontvochtiger.

  4. De overgebleven koude lucht gaat nu door de warme condensor. De opgewarmde droge lucht wordt weer in de ruimte geblazen waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte daalt.

Relatieve luchtvochtighed

In een ruimte is altijd vocht aanwezig. De relatieve luchtvochtigheid in een ruimte wordt aangeduid in % en ligt bij voorkeur rond de 50% tot 60%. Indien de lucht in de ruimte warm is gaat het vocht in de lucht zitten, indien de lucht koeler is laat de lucht het vocht los en slaat het vocht neer op alles in de ruimte.

Daadkrachtige oplossing

Een eerste stap in de oplossing van het probleem wordt vaak gezocht in de aanschaf van een chemische vochtvreter. Echt helpen doet zo’n bakje met absorptiekorrels alleen nauwelijks. De absorptiecapaciteit is te laag om langdurig effect te hebben.

Qlima Luchtontvochtigers bieden wel uitkomst om het vochtprobleem daadwerkelijk aan te pakken. Ze worden onder andere gebruikt in woonkamers, kelders, washokken, slaapkamers, garages, bergingen en hobbyruimtes.

Bekijk ons assortiment en vind de Qlima Luchtontvochtiger die bij je past.

undefined

Aanbevolen voor jou

Onze meest verkochte luchtontvochtigers

  1. Qlima D612 - Ideaal voor in de badkamer 
  2. Qlima DD208 white - Speciaal voor koude ruimtes
  3. Qlima D625 - Onze krachtpatser met de grootste capaciteit

 undefined