Info en support Ontvochtigers

Qlima Luchtontvochtiger pakt vochtproblemen aan

Qlima Luchtontvochtiger Pakt Vochtproblemen aanRuim 25% van de Nederlandse woningen heeft een probleem op het gebied van vocht. Deze problemen hebben vaak een bouwkundige oorzaak. Ook het veranderende klimaat heeft invloed. Door extreme weersomstandigheden komen vochtproblemen steeds vaker aan het licht.

Schadelijk voor gezondheid en interieur

Vochtproblemen zijn niet alleen schadelijk voor je interieur en je kleding, maar kan ook serieuze gezondheidsklachten veroorzaken. Zo gedijen huisstofmijten, bacteriën en schimmels optimaal in een vochtige ruimte. Lees hier hoe je vochtproblemen kunt herkennen en voorkomen.

Een luchtontvochtiger is een duurzame oplossing

Als consument ben je je vaak wel bewust van het vochtprobleem en koopt impulsief een chemische vochtvreter. Maar echt veel helpt zo’n vochtvreter niet. De absorptiecapaciteit is te laag voor een langdurig effect. Qlima luchtontvochtigers pakken het vochtprobleem wél daadkrachtig aan. Een luchtontvochtiger onttrekt dagelijks vele liters water aan de lucht. Dat loopt op tot wel 30 liter per dag! Bekijk ons assortiment voor de ontvochtiger die bij jouw situatie past. 

undefined

Werking luchtontvochtiger

Qlima Luchtontvochtigers onttrekken dagelijks vele liters water aan de lucht, door deze in het apparaat te condenseren. Hoe dit precies werkt verschilt per apparaat. Zo is bijvoorbeeld voor het ontvochtigen van koude ruimtes een andere techniek ontwikkeld voor een veel beter eindresultaat. Hier lees je meer over de werking van luchtontvochtigers. Of bekijk de handige demonstratiefilm voor een duidelijke uitleg. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de diverse absorptietechnieken van de Qlima luchtontvochtigers.

undefined

Qlima, de klimaatspecialist

Qlima, specialist op het gebied luchtontvochtigers, biedt een ruim assortiment luchtontvochtigers aan. Van standaard compressormodellen tot een model met silica-laag. Ieder model heeft een bepaalde capaciteit, deze is afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid in huis en de temperatuur. 

Meest verkochte luchtontvochtigers

  1. Qlima D612 - Ideaal voor in de badkamer 
  2. Qlima DD208 white - Speciaal voor koude ruimtes
  3. Qlima D625 - Onze krachtpatser met de grootste capaciteit