Info en support Pelletkachels

Qlima pelletkachels met Majolica

Qlima pelletkachels met MajolicaDe Qlima pelletkachels zijn ontworpen en gefabriceerd in Italië. Bij het ontwerp is gekozen voor materialen van hoge kwaliteit die de kachel haar verfijnde design en lange levensduur geven. Onze speciale M-line pelletkachels zijn uitgevoerd met majolica zijpanelen, een hoogwaardig handgemaakt keramiek.

Majolica, product van topkwaliteit 

Majolica is een keramisch handwerkproduct van de hoogste kwaliteit. Het materiaal heeft veel te bieden, zowel qua uiterlijk als werking. De keramiek in combinatie met het mooie vlammenspel brengt veel sfeer in huis. Zo komt de kachel in elk interieur uitstekend tot zijn recht.

De beste warmtegeleider

Majolica heeft een aantal sterke eigenschappen. Zo is de hoogwaardige keramiek een uitstekende warmtegeleider. De majolica panelen nemen de warmte uit de kachelpot op en zorgen vervolgens voor een gelijkmatige en langdurige verspreiding van aangename warmte in de ruimte. Zelfs nog enige tijd nadat de kachel uitgeschakeld is, werkt de stralingswarmte door.

Stijlvol modern design

Bij onze M-line modellen gaan functionaliteit en modern design perfect samen. De grote keramieke panelen geven de kachels een stijlvolle uitstraling en maken het design prachtig af; het traditionele majolica combineert uitstekend met het moderne staal.

Traditioneel handwerk

Majolica keramiek heeft een lange geschiedenis. De ontwikkeling begon in Italië, in de 15de eeuw. Het productieproces is intensief en complex, waarbij grote vaardigheid en veel tijd van de ´majolicabakkers´ gevraagd wordt. Vandaag de dag worden majolica panelen nog steeds handgemaakt volgens het traditionele productieproces, weliswaar ondersteund met technische middelen van nu. Het resultaat is een unieke combinatie van stijl en kwaliteit.

Duurzaam 

Majolica panelen zijn slijtvast, de hardheid van het materiaal biedt een hoge weerstand tegen slijtage. De hittebestendigheid garandeert een veilig gebruik. De hoogwaardige materialen en techniek staan garant voor een optimale prestatie en lange levensduur. Met de pelletkachels van Qlima is het puur genieten van een sfeervol vuur.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de Qlima Nieuwsbrief