Info en support Pelletkachels

Qlima Pellets

Qlima Pellets

Houtpellets zijn er in verschillende soorten en maten. De keuze voor de ju

iste kwaliteit pellet is van belang om jouw pelletkachel optimaal te laten presteren. Om de keuze gemakkelijk te maken, heeft Qlima haar eigen pellets op de markt gebracht. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste kwaliteit.

Waarom Qlima pellets?

Qlima pelletkorrels zijn voorzien van het Europese ENplus-keurmerk. Daarnaast hebben de pellets de ideale afmeting voor onze pelletkachels. Samen met de hoge calorische waarde en een vochtgehalte van onder de 1% zorgen de Qlima pellets zo voor een optimale en energiezuinige verbranding. Zo hebben Qlima pellets een rendement tussen de 80% en 90%. Bovendien zijn pellets overal makkelijk verkrijgbaar en zijn ze in verhouding tot andere energiebronnen erg goedkoop.

Milieuvriendelijk

Niet alleen zijn Qlima pelletkorrels van hoge kwaliteit en goed voor de portemonnee. Door te kiezen voor Qlima pellets, ben je gegarandeerd van een milieuvriendelijke productie. Onze pellets worden gemaakt van afvalhout waardoor het niet nodig is om extra bomen te kappen. Bovendien zijn onze pelletkorrels een CO2-neutrale brandstof. Mede dankzij het eerder genoemde lage vochtgehalte ontstaat er daarnaast weinig as tijdens de verbranding. De as die eventueel overblijft, kan vervolgens weer als meststof worden gebruikt voor de tuin.

Verkooppunten

Met Qlima pelletkorrels kun jij nog jarenlang plezier hebben van jouw pelletkachel. En dan zijn onze pellets ook nog eens overal makkelijk verkrijgbaar in zakken van 10 kg. Weten waar je deze pellets precies kunt kopen? Neem contact op met onze sales support voor meer informatie over de verkooppunten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de Qlima Nieuwsbrief