Info en support Pelletkachels

Subsidie voor pelletkachels (ISDE)

subsidie pelletkachels

De overheid wil het gebruik van duurzame verwarming stimuleren. Daarom is er de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de subsidie. 

Ook de Qlima pelletkachels komen in aanmerking. Je kunt tot € 500 euro subsidie krijgen voor de aanschaf van een kachel. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type en de energieprestatie. 

Wat zijn de voorwaarden voor de subsidie?

 1. Je hebt de kachel na 1 januari 2016 aangeschaft. De datum gaat in wanneer je de koopovereenkomst hebt gesloten.

 2. Het is jouw eigendom en je hebt een betaalbewijs op jouw naam.

 3. Je vraagt de subsidie binnen zes maanden na installatie van het apparaat. 

 4. Als je de subsidie aanvraagt, is je kachel betaald en in werking.
  De kachel moet dus binnen drie maanden geïnstalleerd en gebruikt worden.

 5. De pelletkachel is in Nederland geïnstalleerd door een erkend installateur. Daarnaast dient de installateur ook zijn KvK en N.A.W. gegevens op te geven op de factuur. Door de installateur zijn naam en KvK op te geven verbindt de installateur zich ook aan de veiligheid en werking van zijn installatie dus is hij verantwoordelijk voor de installatie.

 6. Het rookgaskanaal mag niet op de gevel worden gemonteerd maar dient tot boven de nok te worden uitgemond. Let erop dat u een stookverbod kunt krijgen als u niet aan de voorwaarden voldoet en ook een verzekering zal niks uitkeren als de afvoer op de gevel uitmond of op onjuiste wijze is geïnstalleerd.
 7. Als je de subsidie ontvangt, mag je de kachel een jaar niet verwijderen. Er is een grote kans dat er controle wordt uitgevoerd, dit zal steekproefsgewijs plaatsvinden.

   

Welke Qlima pelletkachels komen in aanmerking voor subsidie?

Deze Qlima kachels staan op de apparatenlijst van de RVO:

Hoe vraag je subsidie voor pelletkachels aan?

Je kunt de subsidie aanvragen na aanschaf en betaling van de kachel. Dit doe je via het e-loket op de website van de RVO. Je kunt inloggen met je DigiD. Vraag hier je subsidie aan. Wil je de voorwaarden nog eens nalezen op de website van de RVO? Hier vind je meer informatie

Meer weten?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de Qlima Nieuwsbrief