Info en support Pelletkachels

Veelgestelde vragen

Gebruik pelletkachels

Gebruik pelletkachel

Technische vragen pelletkachels

Uiteraard kan je altijd bij ons terecht voor vragen vai sales@pvg.eu of 0412-694694.

Een pelletkachel is een kachel die gestookt wordt met kleine korrels geperst houtafval, ofwel pellets. De kachel lijkt qua uiterlijk erg veel op een houtkachel, maar is veel zuiniger in verbruik en biedt extra comfort en gemak. Je kunt de temperatuur namelijk instellen en reguleren, terwijl je toch de sfeer van een haard in huis haalt.

Technische vragen?

Voor technische vragen over onze pelletkachels verwijzen wij je gaag door naar onze landelijke service partner PSN/Intervlam. Zij kunnen je helpen met de installatie, onderhoud, indienststelling en garantie van de pelletkachel. 

Meer weten? 

Werking pelletkachel

Werking pelletkachel

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een kachel die gestookt wordt met kleine korrels geperst houtafval, ofwel pellets. De kachel lijkt qua uiterlijk erg veel op een houtkachel, maar is veel zuiniger in verbruik en biedt extra comfort en gemak. Je kunt de temperatuur namelijk instellen en reguleren, terwijl je toch de sfeer van een haard in huis haalt.

CO2-neutraal branden

De pellets verbranden optimaal, waardoor het een schonere verbrandingsvorm is dan traditioneel hout. Omdat er geen grondstoffen verloren gaan, zijn pellets zelfs een CO2-neutrale brandstof. Pellets zijn overal makkelijk verkrijgbaar en zijn goedkoop in verhouding tot andere energiebronnen.

Meer weten? 

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op kleine korrels van houtafval. Qlima pelletkachels hebben een ingebouwd reservoir voor de pellets. Je hoeft deze dus niet steeds aan te vullen. Vanuit het reservoir komen de pellets in de haard terecht. Hier worden ze automatisch aangestoken met behulp van een gloeispiraal. Dan wordt er gedoseerd lucht toegevoegd.

Een ventilator blaast de verwarmde lucht de ruimte in. De lucht komt uit een rooster aan de bovenkant of zijkant van de kachel. De buitenkant van de pelletkachel blijft relatief koel. Via de ingebouwde thermostaat kun je de temperatuur per dag en zelfs per week instellen.

Wat is het verbruik van een pelletkachel?

Een pelletkachel zorgt niet alleen voor sfeer, maar bespaart ook op de maandlasten. Pellets zijn niet duur en ze zijn overal verkrijgbaar. De gewenste temperatuur is eenvoudig in te stellen en wordt nauwkeurig gehandhaafd. Met een rendement tot wel 97,89% gaat geen kostbare energie verloren.

Het verbruik van de houtpellets verschilt per type pelletkachel. 

Installatie pelletkachel

Installatie pelletkachel

Hoe gaat de installatie van een pelletkachel?

Het is niet moeilijk om een pelletkachel te installeren. Uiteraard wordt de kachel geleverd met een uitgebreide installatiehandleiding, waarin alle richtlijnen duidelijk uitgewerkt worden. Raadpleeg ook altijd de geldende lokale richtlijnen betreffende de toegestane rookgasafvoer en bekijk de installatievideo.

Vanwege garantie- en veiligheidsbepalingen is het echter wel noodzakelijk om een door Qlima geautoriseerde verwarmings- of installatiemonteur in te schakelen.

Voor een veilig en comfortabel gebruik van de pelletkachel heeft Qlima een professioneel netwerk van erkende professionals die de installatie van een pelletkachel controleren en de kachel op maat inregelen. Na afname van deze gratis service profiteert u van 2 + 2 jaar garantie op de Qlima pelletkachel.

Wat is de Qlima ingebruikstelling?

Tijdens de inregeling verzorgt de installateur de temperatuurinstellingen, vlamstabilisatie, het vermogen en de werkingsperiodes. Bij aanschaf van een Qlima pelletkachel ontvang je deze technische ingebruikstelling ter waarde van € 200,- (incl. BTW) gratis. De professional activeert vervolgens de fabrieksgarantie en de verlengde garantieperiode van 2 jaar.

Contactgegevens Service Partner

Heb je vragen over de installatie, ingebruiksstelling of technische vragen over Qlima pelletkachels? Neem dan contact op met onze service partner: 

PSN - Pellet Service Nederland
Tel.: 085-0161423
www.psn.nu


Bekijk ook de praktische installatievideo.