Duurzaam & Spaarzaam kopen

Duurzaamheid is de toekomst. Iedereen probeert een steentje bij te dragen aan een groenere wereld. Door een Qlima pelletkachel aan te schaffen, ben je duurzaam bezig. Bovendien is deze aankoop een spaarzame investering. Hieronder leggen we uit waarom je met een gerust hart voor een Qlima pelletkachel kunt kiezen.

Duurzaam kopen

Wat is een pelletkachel?
De pelletkachel is de moderne en schonere variant van de houtkachel. Het geeft de gezellige sfeer van een houtkachel of openhaard, maar is veel schoner en zuiniger in verbruik en biedt extra comfort en gemak. De werking is ook heel anders. De kachel wordt gestookt met kleine korrels geperst hout, ofwel pellets. Met één volle tank pellets ben je urenlang verzekerd van een warm huis. Omdat gebruiksgemak voorop staat, is de kachel zeer eenvoudig te bedienen. Een pelletkachel beschikt over een thermostaatfunctie. Alleen de temperatuur hoeft ingesteld te worden en de kachel verwarmt automatisch de gewenste ruimte. Dat is nog eens comfort.

Pelletkachel duurzaam?
Over duurzaam gesproken. De pellets die in een Qlima pelletkachel worden gebruikt, zijn o.a. gemaakt van afvalhout uit houtzagerijen. Bij het gebruik van een Qlima pelletkachel gaan er veel minder belangrijke grondstoffen verloren. Bovendien zijn de pellets goedkoop en makkelijk verkrijgbaar (o.a. bij de bouwmarkt).

Een pelletkachel is dé duurzaamste en schoonste kachel die stookt op hout. Het rendement van deze kachel kan oplopen tot maar liefst 97,9%. Dit betekent dat het stroomverbruik een stuk lager ligt dan bij een gas/cv-installatie.

Veiligheid van een pelletkachel
Onze kachels zijn uitgerust met alle moderne technieken. Zo zit er een beveiliging op tegen oververhitting, een luchtdrukbeveiliging voor de rookgasafvoer. Mocht de kachel toch niet goed branden dan hoor je dit aan een alarmsignaal. Daarbij zit er op iedere Qlima pelletkachel een garantie van 2 jaar. Zo kan jij zorgeloos genieten van jouw nieuwe sfeermaker.

Spaarzaam investeren

Besparing maandlasten

Een pelletkachel zorgt niet alleen voor sfeer, maar bespaart ook op de maandlasten van een huishouden. Via de ingebouwde thermostaat is de gewenste temperatuur gemakkelijk in te stellen. Wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is, vermindert het apparaat automatisch het verbrandingsniveau. Hierdoor zijn de maandelijkse energiekosten makkelijk te verlagen.

Gratis ingebruikstelling

De installatie van een Qlima pelletkachel is vrij eenvoudig. Natuurlijk wordt er ook een uitgebreide installatiehandleiding geleverd bij de kachel. Het is wel van belang om de installatie te laten controleren door een Qlima geautoriseerde professional. Deze professional hoef je niet zelf te betalen. Bij de prijs van alle Qlima pelletkachels zit namelijk een gratis ingebruikstelling (ter waarde van € 200,- incl. BTW). Tijdens de ingebruikstelling worden er procedures gecontroleerd, zoals: het programmeren van de kachel en het vlambeeld.

Lees meer over de ingebruikstelling.

Meer weten over de subsidieregeling?