Groene
toekomst

Qlima gelooft in een duurzame
toekomst en de kracht van
samenwerking. Dit is hoe we je
helpen een comfortabel
binnenklimaat te creëren.

Groene toekomst


Qlima gelooft in een duurzame 
toekomst en de kracht van 
samenwerking. Dit is hoe we je 
helpen een comfortabel 
binnenklimaat te creëren.

Wij dragen bij aan een gezondere leefomgeving met innovatieve en energiezuinige oplossingen. We begrijpen dat de keuzes die we vandaag maken een blijvende impact hebben op morgen. Daarom richten we ons op de ontwikkeling van energiezuinige en duurzame producten, verhogen we de levensduur en repareerbaarheid van onze producten en kijken we kritisch naar onze verpakkingen. Bij Qlima geloven we dat verandering begint met bewuste keuzes en daarom blijven we ons inzetten voor een wereld waarin duurzaamheid centraal staat. Samen bouwen we aan een groene toekomst! Voor jou en toekomstige generaties. 
 
Onze focus:

Duurzame producten  
Qlima breidt zijn warmtepompportfolio aanzienlijk uit. Warmtepompen, zoals split-unit airconditioners, zijn unieke klimaatsystemen. In de zomer brengt de warmtewisselaar de warmte van binnen naar buiten. Dit proces kan ook worden omgekeerd. Dan wordt de warmte van buiten naar binnen verplaatst. Dit warmtetransport kost veel minder energie dan het opwekken van warmte. Goed voor het milieu en de portemonnee!

 
Vermindering plastic  
De afgelopen jaren hebben we grote vooruitgang geboekt in het verminderen van plastic in onze verpakkingen. En dit is niet onopgemerkt gebleven. In 2021 ontvingen we een Solar Impulse Efficient Solution Label. We ontvingen deze onderscheiding voor het herontwerpen van onze brandstofverpakkingen. Dit nieuwe ontwerp is lichter en heeft het plasticgebruik met maar liefst 60% verminderd. Sinds 2008 heeft de voortdurende vernieuwing geleid tot een besparing van maar liefst 15 miljoen kilo. De jerrycan is ook perfect stapelbaar, waardoor we voor ons transport ongeveer 600 vrachtwagens per jaar minder nodig hebben.

“We willen onderdeel worden van de circulaire economie”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langere levensduur producten  
Ons ervaren aftersalesteam zet zich sterk in om de levensduur van onze producten te verlengen. Zo kunnen we de juiste producten vinden en in geval van problemen deze direct oplossen via e-mail of telefoon. Hierdoor worden producten minder snel vervangen. Met de komst van online shops voor reserveonderdelen en accessoires hebben we de dienst na verkoop verder geoptimaliseerd. Zodat je langer plezier hebt van je Qlima product.

Duurzame brandstof  
We zetten ons in om het aandeel niet-fossiele energie te vergroten. Daarnaast zijn we op zoek naar toekomstbestendige verwarmingsbrandstoffen en -toestellen en naar duurzame brandstoffen. Zo bieden we sinds 2012 Qlima Hybrid aan: een kachelbrandstof met plantaardige componenten. We waren de eerste en tot nu toe de enige op de markt. Momenteel werken we samen met een van de grootste leveranciers ter wereld om het percentage plantaardige ingrediënten te verhogen.