Info & Support

Brandstofkachels - Laser

Lees meer over de Qlima laser brandstofkachels

FAQ - Brandstofkachels laser

De kachel stopt niet wanneer de ingestelde temperatuur is behaald

Wanneer je in het bezit bent van een Qlima laserkachel kun je de spaarvarken toets (temperatuurbegrenzer) indrukken. Bij de Tectro laserkachel is geen spaarvarken toets aanwezig. 
 
Wanneer je bij de laserkachel een temperatuur instelt, bv 19 graden, en daarna de spaarvarken toets indrukt zal de laserkachel met de hoogste branderstand naar de 19 graden toe gaan werken. 
Wanneer een sensor bij de laserkachel de 19 graden voelt zal de branderstand verlaagd worden maar blijft de laserkachel wel warmte verspreiden. 
Wanneer een sensor bij de laserkachel +/- 3 graden hoger dan de 19 graden voelt zal de laserkachel gaan stoppen en wanneer de sensor een meting waarneemt van +/- 1 graad onder de 19 graden zal de laserkachel weer gaan branden. 

Kan ik verschillende brandstofsoorten door elkaar heen gebruiken in een Qlima petroleumkachel?

Meng nooit verschillende types brandstof bv. Qlima Extra met Qlima Kristal. Deze producten hebben een verschillende viscositeit (vloeibaarheid). Dit zou stroringen kunnen veroorzaken in het toestel. Indien je naar een ander type brandstof overschakelt, brand de kachel dan volledig leeg en maak ook de ondertank volledig leeg alvorens je de kachel vult met de nieuwe brandstof. 

Handleidingen & Documenten

Waar kan ik de handleiding vinden?

Je vindt de handleiding in de doos. Als je de handleiding niet meer hebt, kun je deze online bekijken.

Onderhoud

Welk onderhoud heb ik nodig voor mijn brandstofkachel?
 • Reinig de buitenkant van de kachel met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen.
 • Controleer en reinig of vervang indien nodig de verwijderbare tankfilters.
 • Reinig de brandstoftank na gebruik en controleer op lekken.
 • Gebruik altijd brandstof van Qlima kwaliteit om te voorkomen dat je kachel verstopt raakt.
 • Raadpleeg de gebruikershandleiding voor specifieke instructies over het onderhoud van het apparaat.
Wanneer moet de brandstoffilter vervangen worden?

Het advies is om het brandstoffilter voor ieder gebruik van de petroleumkachel te controleren/schoon te maken met hoogkwalitatieve brandstof waardoor het brandstoffilter een lange tijd gebruikt kan worden. 

Hoe sla ik het product op?

Pak het apparaat goed in en bewaar het op een koele, droge plaats (bij voorkeur in de originele verpakking).

Probleemoplossing

Wat betekenen de foutcodes op mijn display?
 • E02/E03 – Bij de laserkachel is er vervuiling en/of vocht geconstateerd waardoor de kachel is uitgevallen. Het advies is om het luchtrooster aan de voor- en achterzijde goed schoon te maken, reinig het brandstoffilter onder de wisseltank en wanneer er nog oudere brandstof in de laserkachel aanwezig zijn 
 • E07 – De kachel heeft een te hoge omgevingstemperatuur waargenomen, ventileer de ruimte en start de kachel opnieuw op. 
 • E09 – De kachel is uitgeschakeld omdat in de laserkachel een sensor een te hete luchtstroom geconstateerd heeft. Is er bij het ventilatorrooster of bij de ventilator stof aanwezig waardoor er onvoldoende zuurstof door de laserkachel heen gevoerd kan worden. Zorg ervoor dat de laserkachel vrij staat zodat er een goede circulatie van lucht kan plaatsvinden rondom de laserkachel. 
 • E13 – De laserkachel is gestopt omdat er te weinig zuurstof is. Hierdoor krijg je een onvolledige verbranding waardoor de beveiliging van de kachel geactiveerd wordt.  Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte en zorg ervoor dat de laserkachel vrij staat zodat er rondom de kachel een goede luchtcirculatie is. 
 • E17 – De laserkachel is gestopt doordat er te weinig ventilatie in de ruimte aanwezig is. Wanneer er onvoldoende ventilatie in de ruimte en/of slechte circulatie van lucht rondom de laserkachel is kun je, wanneer de foutmelding E 17 in het display verschijnt, stappen ondernemen om de ventilatie te verbeteren of de laserkachel voorzichtig ergens te plaatsen waar de luchtcirculatie rondom de laserkachel beter is. Wanneer er op dat moment niets gebeurt zal foutmelding E13 inschakelen en zal de laserkachel gaan stoppen.  
 • Time – De kachel is automatisch uitgeschakeld door een stroomstoring, herstel stroomstoring of herstel aansluiting, zet de kachel dan weer aan. 
 • No fuel – De kachel krijgt onvoldoende brandstof waardoor deze is uitgevallen. Controleer of de tankdop op de wisseltank goed recht zit en of de wisseltank goed geplaatst is op het brandstof filter, reinig het brandstoffilter met hoogkwalitatieve brandstoffen en controleer of het nippeltje/vlotter in de tankdop goed ingedrukt wordt door de filter.  

Contacteer ons

Als je vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt met je Qlima brandstofkachel, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke supportteam.

 

We zijn er om ervoor te zorgen dat jouw ervaring comfortabel en probleemloos is.