Info & Support

Gaskachels

Lees meer over Qlima gaskachels

FAQ - Gaskachels

Kan bij de Qlima GH 959 RF gaskachel ook alleen het elektrische gedeelte functioneren zonder de gaskachel te laten branden?

Bij de Qlima GH 959 RF gaskachel kun je ook alleen de elektrische kachel gebruiken. Er gaan geen ledlampjes branden wanneer je de knoppen bij de elektrische kachel ingesteld hebt.

Wat voor gasfles kan men gebruiken bij een Qlima gaskachel, butaan, propaan of LPG?

Gebruik bij voorkeur Propaan. Dit gas kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Controleer hiervoor het label op de gasfles. Het gebruik van Butaan wordt afgeraden. Dit is minder geschikt bij koudere temperaturen (<10°C). LPG is een mengsel van propaan en butaangas. 

Kan een Qlima gaskachel ook op een waakvlam blijven branden?

en Qlima gaskachel zal zodra de waakvlam stabiel is overschakelen naar de eerste brandstand.

Waar moet ik opletten als ik de gaskachel uitzet?

Wanneer je de gaskachel uitzet moet je ervoor zorgen dat je de gasfles altijd dicht draait.

Waar moet de batterij bij een Qlima GH 8034 geplaatst worden?

Knop B is het deksel van het batterijcompartiment en kan worden losgeschroefd. Plaats 1 x AAA-batterij met de “+”-pool naar boven gericht

Wanneer ik een grotere gasfles wil gebruiken mag ik die dan ook naast de gaskachel plaatsen?

Nee, de kachel mag omwille van de veiligheid enkel gebruikt worden met gasflessen die in het toestel kunnen geplaatst worden (in de daarvoor voorziene ruimte). Dit is tevens de enige manier waarop de kachel volledig stabiel zal staan. 

Handleidingen & Documenten

Waar kan ik de handleiding vinden?

Je vindt de handleiding in de doos. Als je de handleiding niet meer hebt, kun je deze online bekijken.

Onderhoud

Hoe sla ik het product op?

Pak het apparaat goed in en bewaar het op een koele, droge plaats (bij voorkeur in de originele verpakking).

Probleemoplossing

Gaskachel blijft niet branden, gaat direct of na enige minuten uit?

Zorg dat je de gaskachel vrij in een ruimte geplaatst hebt staan welke voorzien is van een goede ventilatie. Het is belangrijk dat de gaskachel niet op de tocht staat. 

 

Zorg dat je gebruik maakt van de juiste gasdrukregelaar, 28/37 mBar en met een goede gasslang die niet langer is dan 1 meter.  

 

Wanneer je een nieuwe gasfles wilt gaan aansluit bij de gaskachel dient je deze gasfles heel even buiten open te zetten zodat valse lucht uit de gasfles weg kan.  

 

Wanneer u een gasdrukregelaar gebruikt welke voorzien is van een zeefje controleer dan regelmatig of dit zeefje schoon is.  

Gaskachel geeft geen vonk?

Controleer of de batterij nog voldoende Volt geeft. Wanneer deze te weinig Volt geeft zal deze niet voor een goede ontsteking kunnen zorgen.

  

Om te zorgen voor een juiste gastoevoer dien je een gasdrukregelaar van 28/37 mBar te gebruiken met een gasslang die niet langer is dan 1 meter.  

Wanneer je een nieuwe gasfles aansluit bij de gaskachel dien je deze gasfles heel even buiten open te zetten zodat valse lucht uit de gasfles weg kan.  

 

Er zijn gasdrukregelaars op de markt waar een zeefje bij aanwezig is, controleer regelmatig het zeefje of dit schoon is.

Bij de Qlima GH 8034 verandert de vlamhoogte niet wanneer ik de instellingen bij de gaskachel verhoog.

Bij de Qlima GH 8034 zou je verwachten dat de vlammen hoger zouden worden wanneer je de kachel op een hogere stand in stelt maar dat is niet van toepassing. De vlammen die je ziet worden elektronisch ontstoken bij de Qlima GH 8034 en met een instelknop kun je alleen de warmtestanden (6 standen) aanpassen om de temperatuur te veranderen.

Contacteer ons

Als je vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt met je Qlima gaskachel, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke supportteam.

 

We zijn er om ervoor te zorgen dat jouw ervaring comfortabel en probleemloos is.