Info & Support

Kachelbrandstof

Lees meer over de Qlima brandstoffen

FAQ - Kachelbrandstof

Wat is het verschil tussen de Qlima Kristal, Qlima Extra brandstof en Qlima Sense brandstof en kan ik alle brandstoffen gebruiken in een petroleumkachel?

Qlima Extra is een sterk gedesaromatiseerde brandstof die een hoog rendement garandeerd. De Qlima Sense is net iets minder gedesaromatiseerd (en dus goedkoper) waardoor je tijdens de opstart en het doven van de kachel eventjes wat ruikt. De Qlima Kristal is een synthetische isoparaffine en dus de meest zuivere brandstof voor de kachel. Met de Qlima Kristal bent je verzekerd van de meest efficiënte en de meest comfortabele warmte. 

Kan ik verschillende brandstofsoorten door elkaar heen gebruiken in een Qlima petroleumkachel?

Meng nooit verschillende types brandstof bv. Qlima Extra met Qlima Kristal. Deze producten hebben een verschillende viscositeit (vloeibaarheid). Dit zou stroringen kunnen veroorzaken in het toestel. Indien je naar een ander type brandstof overschakelt, brand de kachel dan volledig leeg en maak ook de ondertank volledig leeg alvorens je de kachel vult met de nieuwe brandstof. 

Wat kan er gebeuren wanneer ik geen hoge kwaliteitsbrandstof in een Qlima petroleumkachel gebruik?

PVG doet geen uitspraak over de zuiverheid en kwaliteit van kachelbrandstoffen van andere aanbieders. Qlima kachels zijn ontworpen voor het gebruik van watervrije, zuivere kachelbrandstof van hoge kwaliteit. Qlima Quality Fuels zijn steeds 100% zuiver en zijn van de allerhoogste kwaliteit op de markt. Wij garanderen een schone, optimale verbranding en een lange levensduur van de kachel. Gebruik van kwalitatief inferieure brandstof kan leiden tot veel geur tijdens de werking, blauwe rook, bruine en/of witte afzetting op de mantel van de kachel, moeilijke (of geen) ontsteking met veel geur en rook. 

Waar kan ik terecht met lege jerrycans?

De jerrycans welke leeg zijn mag je in de container voor restafval plaatsen. 

Wanneer er nog brandstof in de jerrycan aanwezig is dien je deze bij een milieustraat in te leveren.  

Qlima jerrycans zijn geen statiegeld jerrycans. 

Wat betekent Petroleum C?

Petroleum klasse “C” is een ontzwavelde petroleum, maar bevat nog steeds veel meer aromaten dan de zuivere kachelbrandstoffen van Qlima. 

 

  

Qlima kachelbrandstof 

Eigenschappen 

Gewone petroleum 

(“ C” ontzwaveld) 

Qlima Extra 

Qlima Kristal 

Aromaten (% vol.) 

 ≤  19 

 <  0,3 

 < 0,007 

Vlampunt (°C) 

 ≥  61 

 >  61 

 >  62 

Zwavelgehalte (PPM) 

 ≤ 100 

 < 0,75 

 <   1 

Handleidingen & Documenten

Waar kan ik het technische informatieblad voor mijn product vinden?

 Je kunt het technische informatieblad voor uw product online vinden op de desbetreffende productpagina onder "vloeibare brandstof".

Onderhoud

Hoe kan je Qlima brandstoffen het beste opslaan en voor hoe lang?

Qlima brandstoffen in goed afgesloten jerrycans dienen donker en koel opgeslagen te worden en dan kun je de brandstof +/- 3 jaar later nog gebruiken.

Qlima Premium Club

Wat is de Qlima Premium Club?

Club Qlima Premium is een online spaarprogramma. Je kunt punten sparen met behulp van de QR-codes in de sleeves van de jerrycans. Met deze punten kun je producten met een flinke korting kopen of zelfs gratis krijgen. Ga voor meer informatie naar :

Contacteer ons

Als je vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt met je Qlima brandstof, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke supportteam.

 

We zijn er om ervoor te zorgen dat jouw ervaring comfortabel en probleemloos is.