Info & support

Luchtreinigers

Lees meer over de Qlima luchtreinigers

FAQ Luchtreinigers

'UV - C desinfaction' wat betekent dit?

Dit UV licht reinigt de filter in het toestel.  De ingebouwde UV-lamp geeft licht af dat effectief is tegen kleine deeltjes zoals bacteriën, virussen, ziektekiemen en schimmelsporen en zuivert de lucht.

Welke technieken past Qlima toe om de lucht te reinigen?

Qlima past de volgende luchtzuiveringstechnieken toe: 

  • Gaasfilter: haalt grotere stofdelen uit de lucht. 
  • Enzym actief filter: voorkomt belading van het HEPA met biologisch actief stof. Neutraliseert deze stofdeeltjes en voorkomt verspreiding daarvan. 
  • HEPA luchtfilter: is 99,97 effectief in het opvangen van deeltjes, vanaf 0,3 micron zoals stof en schimmels. 
  • Actief-koolfilter: vermindert geuren. 
  • HAF: filtert deeltjes van ongeveer dezelfde grootte als HEPA filter, maar is specifiek geschikt voor grotere luchtstromen, zoals in airconditioners en ontvochtigers (met een lage drukval over het filter).
  • Negatieve ionen generator vult een tekort aan negatieve ionen aan. In huis zijn vaak minder dan 100 negatieve ionen per cm³ lucht aanwezig. In gezonde buitenlucht zij er beduidend meer (tot 4000 per cm³). Bij een tekort aan negatieve ionen kunnen de volgende klachten zich voordoen: slapeloosheid, duizeligheid, vermoeidheid, hoofdpijn, etc. 

De gegenereerde negatieve ionen hechten zich ook aan microscopisch kleine deeltjes in de lucht, zodat die te zwaar worden om in de lucht te blijven zweven en daardoor neerslaan. 

De Qlima luchtreinger heeft een HEPA filter. Waar staat HEPA voor?

HEPA is een afkorting van High Efficiency Particulate Air (filter). Een HEPA filter vangt microscopisch kleine deeltjes die het filter passeren uit de lucht. 99,97% van de deeltjes met een grootte vanaf 0,3 micron worden opgevangen door het filter. Kleinere deeltjes als 0,3 micron worden ook afgevangen maar er zullen er meer worden doorgelaten. 

Een HEPA filter verwijdert geen gassen zoals koolmonoxide. 

Wat betekent 99,97% HEPA?

Dit staat voor de filter efficiency. Van iedere 10000 deeltjes (van 0,3 micron of groter) die in het filter komen gaan er gemiddeld 3 door het filter. HEPA filters zijn zo dicht geweven dat ze extreem kleine deeltjes uit de lucht filteren en vasthouden. 

Handleiding & Documenten

Waar kan ik de handleiding vinden?

Je vindt de handleiding in de doos. Heb je de handleiding niet meer, bekijk hem dan online

Onderhoud

Hoe lang duurt het voordat je een filter set dient te vervangen?

Het advies is om de filters tussen de 3 maanden en een half jaar te vervangen, afhankelijk waar de luchtreiniger gebruikt wordt. 

 

Kan ik zelf de UV Lamp vervangen?

Met een beetje handigheid kan de UV-lamp worden vervangen. Een filmpje is hiervan helaas nog niet beschikbaar. Neem contact op met onze After Sales dienst. 

Hoe lang gaat een UV lamp mee?

Een UV lamp gaat gemakkelijk 12 maanden mee bij continue werking van het apparaat. Daarna zal de effectiviteit afnemen.

Probleemoplossing

Mijn product geeft een foutcode

Bekijk de lijst met foutcodes en mogelijke oplossingen

Contacteer ons

Als je vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt met je Qlima luchtreiniger, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke supportteam.

 

Wij zijn er om ervoor te zorgen dat jouw ervaring comfortabel en probleemloos is