Info en support Bevochtigers

Qlima Bevochtiger: Ideaal in Huis

Qlima Bevochtiger: Ideaal in HuisDe slaapkamer, woonkamer, babykamer en werkkamer zijn allemaal voorbeelden van ruimtes waarin een juiste luchtvochtigheid van groot belang is.

Wanneer is de luchtvochtigheid te laag?

Door het gebruik van de CV of het stoken van de haard daalt de luchtvochtigheid ’s winters al snel tot onder de 40%. Terwijl een aangenaam binnenklimaat voor woon- en werkruimtes tussen de 50 en 60% ligt. De koude buitenlucht in de winter is standaard reeds te droog. Wanneer we deze lucht in huis vervolgens gaan verwarmen, wordt het aanwezige vocht daarom aan andere aspecten onttrokken, zoals meubilair, planten en de huid en slijmvliezen van mens en dier.

Gevolgen te droge lucht

Het effect van de droge lucht zie je niet direct, maar je voelt het wel. Denk aan droge handen of lippen. Veel contactlensdragers kunnen geen lenzen meer dragen door prikkende ogen. Ook irritatie aan de slijmvliezen of vermoeidheid in de winter kunnen signalen zijn van een te lage luchtvochtigheid. Maar bezittingen, zoals muziekinstrumenten, houten meubels en het parket, hebben ook te lijden onder de droogte in huis.

Bevochtiger brengt verlichting

Een Qlima luchtbevochtiger brengt dagelijks liters vocht in de lucht. Een ultrasoon element brengt middels trillingen het vocht (“cool mist”) in de lucht. Bijkomend voordeel is dat tegelijkertijd ionen vrijkomen, die de luchtbalans herstellen. Zowel de luchtvochtigheid als de luchtvitaliteit wordt zo geoptimaliseerd. Zelfs het verspreiden van allergenen wordt beperkt, waardoor de hinderlijke verschijnselen van eventuele allergieën voor een groot deel verminderen.

Extra comfort

Qlima kent vier modellen. De basismodellen, de H 130, H 218 en H 408 van 3,12 respectievelijk 8L per dag, hebben een timerfunctie en hygrometer. Het model H 509, max. 9 L per dag, heeft daarnaast een “hot mist” optie, voor 20% extra capaciteit. De ingebouwde waterontharder van de H 509 voorkomt kalkafzetting wanneer het gebruikte water te veel kalk gebruikt.

Effectief en laag energieverbruik

Alle modellen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen naar elke willekeurige ruimte. Het ultrasoon bevochtigen verbruikt verder een minimum aan stroom. Bovendien is het bij de H 509 mogelijk om zelf de luchtvochtigheid in te stellen. Zo wordt elke ruimte altijd optimaal bevochtigd.

Qlima, dé klimaatexpert

Qlima richt zich al ruim 30 jaar op klimaatbeheersing in huis. Met een compleet assortiment aan producten op het gebied van verwarmen, koelen, ontvochtigen, bevochtigen en luchtreinigen. Daarbij wordt voortdurend gewerkt aan innovaties op het gebied van techniek en design. Zo hebben we in de loop der jaren waardevolle kennis en een goede naam opgebouwd, vooral ook door onvoorwaardelijk te kiezen voor duurzame, kwalitatief goede oplossingen. Bovendien zijn de producten eenvoudig te bedienen en kiest u met Qlima voor de zekerheid van een gunstige prijs/ kwaliteit-verhouding, betrouwbare service en minimaal twee jaar garantie.

Kijk ook eens naar ons assortiment en vind de Qlima Bevochtiger die bij je past.