Info en support Ontvochtigers

Probleem van vochtige muren

Probleem van Vochtige MurenVochtige muren hebben verschillende oorzaken, waaronder doorslaand vocht en optrekkend vocht. Doorslaand vocht ontstaat bijvoorbeeld bij muren die zich aan de ‘regenkant’ van een huis bevinden. Optrekkend vocht wordt veroorzaak door contact van het beton of metselwerk van het huis met grondwater, lekwater of vocht. Het vocht trekt naar boven in het huis, dat is een natuurlijk proces dat in elk huis voorkomt. 

Problemen voorkomen? Controleer de luchtvochtigheid in huis 

De mate waarin doorslaand- en optrekkend vocht voor problemen zullen zorgen hangt af van omstandigheden zoals de temperatuur, mate van verdamping en de luchtvochtigheid. Op de luchtvochtigheid buiten heb je geen grip, maar de luchtvochtigheid in de woning kun je zelf controleren. Zo kun je vocht in huis zelf bestrijden.

Zo kun je de luchtvochtigheid in huis reguleren:

  • Voldoende ventileren
  • Na het douchen een raam open zetten
  • De was zoveel mogelijk buiten of met open raam laten drogen 
  • Koken met de afzuigkap aan

Of schaf een luchtontvochtiger aan. Deze doet het werk voor je! Qlima luchtontvochtigers halen dagelijks liters vocht uit de lucht. Dit voorkomt een hoop schade aan de woning en draagt tevens bij aan een goede gezondheid omdat de lucht meteen gezuiverd wordt.

undefined   undefined


Meer weten?

Onze meest verkochte luchtontvochtigers

  1. Qlima D612 - Ideaal voor in de badkamer 
  2. Qlima DD208 white - Speciaal voor koude ruimtes
  3. Qlima D625 - Onze krachtpatser met de grootste capaciteit

 undefined