Sfeer en comfort in 1

Wat is er gezelliger dan op koude dagen genieten van een knapperend haardvuur? Een pelletkachel biedt een combinatie van de sfeer van een open haard en het comfort van een CV-installatie. De kachel werkt op kleine korreltjes van onder andere houtafval, oftewel pellets. Een pelletkachel van Qlima is een verantwoorde keuze.

Ronda80.jpg

Gebruiksgemak staat voorop

Omdat gebruiksgemak voorop staat, is de pelletkachel zeer eenvoudig te bedienen. Stel enkel de gewenste temperatuur in en de kachel verwarmt automatisch de ruimte. De pellets vul je aan via een reservoir aan de bovenkant. Met één volle tank ben je urenlang verzekerd van warmte. Het apparaat zorgt volautomatisch voor de aanvoer van pellets naar de brander. Dat is nog eens comfort. 

iStock_000019161742_Large.jpg

Gratis ingebruikstelling

Bij de prijs van alle Qlima pelletkachels zit een gratis ingebruikstelling, ter waarde van € 200,- (incl. BTW), door een professional aan huis inbegrepen. 

Tijdens de inregeling verzorgt de installateur de temperatuurinstellingen, vlamstabilisatie, het vermogen en de werkingsperiodes. 

 

Qlima_Delfina-keuken_0447nc.jpg

Top 3 best verkochte pelletkachels

Eleonora 74-2 S-line grey
Eleonora 74-2 S-line grey
Product details Koop online
Ronda 80 Glass white
Ronda 80 Glass white
Product details Koop online
FIORINA 74 S-LINE black
FIORINA 74 S-LINE black
Product details Koop online

Voordelen van een pelletkachel


Kostenbesparend

  • Het rendement van een pelletkachel is tussen de 80% en 90% en een pelletkachel heeft een lager stroomverbruik dan een gas/cv-installatie 
  • Omdat de temperatuur dankzij een sensor precies kan worden ingesteld, wordt er nooit onnodig veel brandstof gebruikt.

Verantwoord

  • Pellets worden onder andere gemaakt van het afvalhout van houtzagerijen. Er gaan dus geen extra grondstoffen verloren voor de productie van pellets.
  • De pellets worden optimaal verbrand waardoor ze schoner zijn dan hout. De kleine hoeveelheid die overblijft na verbranding kan gebruikt worden als meststof.

Comfort

  • De kachel is eenvoudig per dag of week programmeerbaar. Wat is er fijner dan thuis komen in een warm huis?
  • Het automatische circulatiesysteem zorgt ervoor dat de warme lucht snel de kamer wordt rondgeblazen.
  • Door de schone verbranding heb je geen last van een onaangename geur.
  • Dankzij het grote pelletreservoir hoef je de voorraad niet vaak aan te vullen 

Veiligheid

  • Qlima pelletkachels zijn uitgerust met alle moderne techniek, zoals een beveiliging tegen oververhitting, afzuiging van rook en beveiliging van de druk. Mocht de kachel onverhoopt niet goed branden, dan hoor je dit aan een alarmsignaal.