Info en support Split unit airconditioners

Verwarmen met een Airconditioner

Verwarmen met een AirconditionerWe kennen allemaal de verkoelende werking van een airco in de warme perioden in het jaar. Wat minder bekend is, is dat je met een Qlima wandmodel airconditioner ook op een uiterst energiezuinige manier kunt verwarmen. Laat je overtuigen door de mogelijkheden van de nieuwe generatie split unit airconditioners.

Een aangenaam klimaat

De mens voelt zich over het algemeen het prettigst bij een temperatuur van 18 tot 22 °C en een relatieve luchtvochtigheid rond de 50%. Als de lucht dan ook nog zuiver is, spreken we van de ‘comfort zone’. Onder deze omstandigheden presteren zowel lichaam als geest optimaal. 

Creëer je eigen comfort zone

Een Qlima airconditioner help je de verschillende condities voor een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Je kunt zowel de temperatuur, de luchtvochtigheid als de zuiverheid van het binnenklimaat naar je hand zetten.  Met een airco van het type wandmodel heb je de mogelijkheid om het hele jaar door een aangename temperatuur te realiseren. Daartoe beschikt een dergelijke airco over een warmtepomp, welke in de zomer zorgt voor een aangename koelte, terwijl deze in de koudere perioden van het jaar juist ingezet kan worden om te verwarmen. 

De grote winst van een warmtepomp

Het klinkt tegenstrijdig maar zelfs hartje winter kan de ingenieuze warmtepomp warmte uit de buitenlucht onttrekken en vervolgens aan de binnenunit afgeven. Dit proces kan plaatsvinden zo lang de buitentemperatuur niet onder de -7 ºC zakt. Bij sommige modellen is dit zelfs – 25 ºC. Dit proces levert een aanzienlijke energiebesparing op. In tegenstelling tot traditionele manieren van verwarmen, is dit systeem niet gebaseerd op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen van warmte. Het systeem weet daardoor tegen een laag energieverbruik een hoge verwarmingscapaciteit te realiseren. In vergelijking met een elektrische verwarming ligt het rendement van de warmtepomp maar liefst 4 keer hoger. 

Je  zult merken dat je, dankzij de gerichte warmte van een airco, met name in het voor- en najaar, de centrale verwarming minder vaak of minder hoog hoeft in te stellen. Dit zul je terugzien op uw energienota. 

Fiscus ondersteunt aanschaf airco’s

De belastingdienst ziet de installatie van een wandmodel als een verbetering van uw woning. De kosten voor deze investering, zowel de aanschaf als de installatie, mag onder bepaalde voorwaarden meenemen in de hypotheekaftrek. Informeer bij de belastingdienst naar de mogelijkheden. Qlima, al 30 jaar specialist in klimaatbeheersing!

undefined       undefined