Installatieservice

pelletkachels

Een Qlima pelletkachel installeren is niet
moeilijk, maar er komt wel één en ander
bij kijken. Met onze installatieservice 
helpen we je graag op weg! 


Wat komt er zoal kijken bij de installatie van een pelletkachel? In deze overzichtelijke video worden op een grafische manier de 4 verschillende installatiemethoden getoond. 

Daarnaast vind je er alle informatie betreffende:

  • De benodigde materialen
  • De ingebruikstelling door een Qlima installateur

Pelletkachel rookgasafvoer

Er zijn verschillende manieren waarop de rook van een pelletkachel via een rookgasafvoer naar buiten kan worden geleid. Welke manier het beste is, is afhankelijk van lokale wetgeving, het type pelletkachel en de plek waarop de pelletkachel staat.

Voor een optimale, veilige werking van de kachel is het aan te raden dat de rookgasafvoer via een rookkanaal die tenminste boven de dakrand uitsteekt of via een bestaand schoorsteenkanaal gaat. In Nederland mag het ook via een gevelaansluiting, dit raden wij echter niet aan omdat dit kan leiden tot storingen en verminderde veiligheid. Het is dus belangrijk dat u zich goed laat voorlichten door een gekwalificeerd installateur over de verschillende mogelijkheden.


LET OP: In Nederland, België en Frankrijk is een horizontale muurdoorvoer strikt verboden!

Gekwalificeerd installateur pelletkachels

Vanwege garantie- en veiligheidsbepalingen is het noodzakelijk om een door Qlima geautoriseerde verwarmings- of installatiemonteur in te schakelen. Voor een veilig en comfortabel gebruik van de pelletkachel heeft Qlima een professioneel netwerk van erkende installateurs. De installateur verzorgt het hele traject, van installatie tot inregeling.


Procedure ingebruikstelling Qlima pelletkachel

Bij Qlima gratis ingebruikstelling t.w.v. € 250
Bij de prijs van alle Qlima pelletkachels zit een gratis ingebruikstelling, ter waarde van € 250,- (incl. BTW), door een professional aan huis inbegrepen.

Een Qlima pelletkachel installeren is niet moeilijk. In de uitgebreide installatiehandleiding die bij de kachel wordt geleverd, vind je duidelijk uitgewerkte richtlijnen. Omwille van garantie- en veiligheidsbepalingen is het noodzakelijk om na de installatie een door Qlima geautoriseerde professional in te schakelen.

Het programmeren van de kachel, de stabilisatie van de vlam, het instellen van het vermogen: deze professional weet er alles van. De monteur controleert de installatie, stelt de parameters juist in en activeert de garantie. 

Bekijk hier de procedure ingebruikstelling Qlima pelletkachel.